Thursday, March 26, 2009

When the Love Fall

Posted by Fah@Umi at 11:10 PM 4 comments



irama piano digabungkan dengan bunyi hujan, sangat indah sekali...byk kali jgk aku duk ulang lagu ni, mang damai, indah...

aku mang suka hujan, pemandangan yang indah...time hujan, berpayung tgk air ujan, best...merenung rintik-rintik hujan yang indah melalui tingkap, klu bleh nk kuar n main ujan, tp dah besar-besar x senonoh lak org tgk...

suka tu suka jgk, tp time nk g keje ke, blk keje ke, on the way nk g mane2 ker, x bawak payung, tensyen jgk, hehehehe.....
READ MORE - When the Love Fall

Anak Buah Cufah

Posted by Fah@Umi at 8:33 AM 2 comments
"Cufah" adalah panggilan anak buah kat aku...cu=maksu, Fah=Sharifah...so, jadilah cufah, kadang-kadang bile diorang pelat, bunyi "cuwah"..haha..mcm "cuah air" lak..tp aku iyekan aje...setakat ni, aku dah ade 6 orang anak buah semuanya, 3 lelaki, 3 ppuan...dlm " on the way" lak sorang lagi, 2 bulan lg kot asenya akan kuar melihat dunia..huhu... anak buah=anak saudara, kot2 ade yang tak tau, abg aku yang pertama anak die 4 orang, yg pertama ppuan(siti zubaidah), kedua laki(mohd yusri), ketiga ppuan(siti syafirah), keempat laki(mohd syahirul)..yang kelima ni harap2 ppuan lak, berselang seli, hehe....abg yang kedua lak, ank pertama laki(muhammad mujahid), kedua ppuan(sofia ulfah)...simple-simple je nama anak-anak buah cufah, macam nama cufah jgk...yang penting maknenye tu bagus..huhu...


cufah, zubai, dan yang kt belakang tu, my ayah yg tersayang

yusri dan zubai yang comot+kiut

ustaz mujahid yang kecik-kecik dah pakai kopiah

rindunya syahiron, dah lame x jupe, mesti dah besar...slalu je xde kesempatan balik kedah..uwaaa..:(

ni lak sofia ulfah, mase berumur baru beberapa jam lahir...kecik jer...comelnye..
( tgn cufah tu)

jeng !! jeng !! jeng !!...the latest pic of sofia & mujahid...nk cikit susu tu..alaa, xkn ngan cufah pun nk dekut, nanti cufah babab kan..haha

pic syafirah je xde, sbb tiap kali tgkp gmbr, mesti die menghilangkan diri, nanti cufah blk kedah, cufah tangkap pic syafirah byk2..

the cufah @ the part time kaki buli

MISS U ALL
READ MORE - Anak Buah Cufah

Saturday, March 14, 2009

meoww meoooww...ngantuk laaa~~

Posted by Fah@Umi at 2:43 AM 5 comments

Comelnye, cian die ngantuk, hehe...




klu dah ngantuk, knp la die ni x g tdo jer, tersenguk2..hehehe....
READ MORE - meoww meoooww...ngantuk laaa~~

Thursday, March 12, 2009

Novel Lagi....

Posted by Fah@Umi at 9:01 AM 2 comments

Posting dulu aku penah citer tentang sorang kawan yang bagi novel kat aku yang tak bertauliah ni untuk bagi komen, novel tu dalam Microsoft word , aku tak berhubung dah dgn die, aku pun tak tau kenapa, yang pasti sesiapa yg jadi kawan aku, selamanya die tetap kawan aku….aku harap die ade masa untuk baca posting aku kali ni. Tajuk novel tu,


Daerah cinta terindah-157 m/s

Serpihan memori-591 m/s


Daerah cinta terindah ~~ novel pendek yang menarik, mula-mula bace tu mang dah tertarik untuk terus membaca lagi, intro yang bagus untuk menarik pembaca untuk terus membaca dan tertanya-tanye tentang kesudahan ceritanya, ceritanya mengenai seorang remaja yang hidup bebas, family yang kaya, dan rupa-rupanya die adalah anak luar nikah ibu dan bapanya, die mencari kekuatan untuk menghadapi hakikat tersebut dan akhirnya melarikan diri dari rumah….mcm nk tau kesudahannye kan, hehehe...tp cite macam ni cam dah biasa terjadi kat negara kita


Serpihan memori ~~ cite ni pun menarik, tapi agak panjang, amik masa yang lame jugak nk habiskan sebab kekurangan masa,balik dari keje aku ade kelas malam lak, tu yang kekurangan mase..heheh... cite ni cam konfius sikit sebab watak karl tu, kadang-kadang panggil karl, kadang-kadang panggil nama lain, pastu cam watak utama nye,kautsar, xde challenge sangat, tapi ending yang happy, tu yang aku suka tu…huhuhu….


Semoga awak dirahmati Allah swt dan heppy selalu…

Thanks my friend…



sahabat sejati adalah yang mahu mengerti...
READ MORE - Novel Lagi....

Wednesday, March 11, 2009

.............:)

Posted by Fah@Umi at 6:33 PM 3 comments


Wahai Muslimah,
Kau bagaikan mawar,
Menarik perhatian,
Memikat hati,
Harum.

Hati-hati,
Kau takkan sunyi daripada makhluk-makhluk perosak,
Seringkali datang menjengah,
Cuba untuk memetik,
Menghidu,
Merobek.

Tapi ingatlah hai mawar,
Allah Maha Mengetahui,
Maha Adil,
Kau dikurniakan dengan duri-duri,
Untuk kau pertahankan diri,
Senantiasa tertegak megah,
Tak goyah dek angin,
hujan,
panas.

*ingatan utk diri sendiri dan sesiapa yg sudi membacanya...semoga kita mendapat hidayah dari NYA..amin.
READ MORE - .............:)
 

^_^PeLaNGii KeHiDuPaN^_^ Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal